BLOG - 6 redenen waarom jouw foundation er niet mooi uit ziet

tuesday 31 october 2017 at 13h29 / Categories Visagie

6 redenen waarom jouw foundation er niet mooi uitziet

1. De foundation past niet bij jouw huidtype.
Er zijn veel verschillende soorten foundations; bijvoorbeeld olievrije foundation, een foundation met extra verzorgende bestandsdelen of mineralen. Je kiest de perfecte foundation  niet alleen op kleur, maar ook op wat bij jouw huidtype past. Zo past de olievrije het beste bij een huid die snel glanst, de minerale foundation bij een gevoelige huid en de crème foundation bij een normale tot vette huid die veel dekking nodig heeft.

2. Je blend de foundation niet genoeg.
Bij het aanbrengen van de foundation moet je deze goed blenden met de huid. Let op dat je geen strepen trekt, ga niet tegen de donshaartjes in, vergeet vooral niet de foundation over de kaaklijn heen aan te brengen en neem alle randjes en hoekjes goed mee om een gelijkmatige look te creëren.

3. Je laat je huidverzorging niet genoeg intrekken voordat je de foundation aanbrengt.
Laat je crème altijd helemaal goed intrekken voordat je foundation aanbrengt. Als je dit niet doet dan blijft de foundation niet goed zitten, kun je niet goed blenden en trek je snel strepen.

4. Je gebruikt de verkeerde kleur of ondertoon.
Let altijd goed op dat je de juiste kleur foundation uitkiest. Hierbij moet je letten op hoe donker deze moet zijn, maar ook of je de juiste ondertoon hebt. Een te lichte foundation of gele ondertoon terwijl deze niet bij jouw huidskleur past, zorgen voor een bleek en doods effect. Een te donkere foundation geeft een maskereffect waarbij je vaak een opvallende rand krijgt op de kaaklijn. Test foundation altijd op je gezicht en op een onopgemaakte huid, anders zul je nooit de juiste kleur kunnen vinden.

5. De houdbaarheidsdatum van je foundation is verlopen.
Alle cosmeticaproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Deze kun je vinden op de verpakking van je product. Het logo hiervan is een potje met daarop een cijfer; dit cijfer staat voor het aantal maanden dat het product houdbaar is na opening. Wanneer de houdbaarheid van je foundation verlopen is, kunnen de structuur en kleur veranderen. Gebruik dus nooit hele oude make-upproducten.

6. Je verzorgt je huid niet goed.
Foundation zal er nooit mooi en gelijkmatig uit zien als de huid waarop je het aanbrengt ongelijkmatig en onzuiver is. Zorg ervoor dat je je huid dagelijks reinigt en goed verzorgt met producten die bij jouw huid passen.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een advies welke foundation het beste bij jouw huid past. 

TOP